Waarderweg 40 | 2031 BP HAARLEM | 0031(0)23-5347604

info@vastgoedinvesteringen.nl

Nieuwsoverzicht

Huurwoning wint aan populariteit

06-04-2011
Van onze redactie Woonkrant: Door de financiële onrust in onze portemonnee is een woning huren populairder dan ooit tevoren. Uit recent onderzoek blijkt dat het aantal mensen met verhuisplannen naar een huurwoning in twee jaar tijd verdubbeld is. 

Uit onderzoek van de Vereniging voor ontwikkelaars en bouwondernemers (NVB), onderzoeksinstituut OTB en de TU Delft blijkt dat huurwoningen aan populariteit winnen. Rob van der Schoot, directeur Stichting Landelijk Nieuwbouw Portaal, herkent dit. „Aanbieders van nieuwbouwprojecten, maar ook gemeenten, worden steeds creatiever. Tegenwoordig worden huizen niet per definitie te koop of te huur aangeboden, maar je ziet ook steeds vaker dat huizen 'te woon' worden aangeboden. De geïnteresseerde kan dan kiezen tussen kopen. Ook gebeurt het steeds vaker dat beleggers hele huizenblokken opkopen, om deze vervolgens te verhuren."

Uit hetzelfde onderzoek blijkt niet alleen dat er meer interesse voor huurwoningen is – 24% van de 2000 ondervraagden met verhuisplannen overweegt een huurwoning, tegen 12% drie jaar geleden. Maar er blijkt ook uit het rapport dat koopwoningen iets minder populair zijn. In 2008 wilde 66% verhuizen naar een koopwoning, eind 2010 was dit nog 61%.

Van der Schoot is ervan overtuigd dat dit tij ook weer gaat keren. „De consument gaat weer tot aanschaf over als hij weer vertrouwen in de markt heeft. Een huis kopen is de grootste transactie in iemands leven, dat is me wel wat. Ik kan me voorstellen dat iemand dit uitstelt en daarom tijdelijk huurt."

Bron: Telegraaf
« terug naar overzicht